fbpx

Receptek, jó borok, étel párosítás – 6. rész

Ismét a Hétköznapi Ínyenc blogjából választottunk receptet, mégpedig olyat, amiben már van szőlő, hisz sok helyen elindult a szüret! A recept csodaszép címe: Kecskesajtos tészta saláta, szárított paradicsommal, grillezett kápia paprikával és szőlővel

Ehhez a tészta salátához a Lenkey Pincészet Korai Örömök 2011 bort választottuk, amely korai érésű szőlőfajták házasítása. Mind a Cserszegi Fűszeres, Csabagyöngye, Zenit, Zengő, Lunel illetve a Furmint élénk savakkal és üde aromákkal rendelkezik. Kitöltve, mintha egy gyümölcsöskert lenne a poharunkban. Remekül fogja ellensúlyozni az olívaolaj és a kecskesajt zsírosságát, és egyben kiemeli az alapanyagok frissességét. Használjátok ki az utolsó nyári napokat, és ha elkészítettétek ezt a tészta salátát, vigyétek ki magatokkal és egyétek a szabadban, pl.: Piknikre. Persze a bort se felejtsétek otthon!

Tovább a receptre »

Vélemény, hozzászólás?