Borászatok a VINO Kóstoló Pikniken I. rész

Szeptember közepén egy hangulatos Érsekkerti piknik keretén belül találkozhatsz kedvenc borászataiddal és kóstolhatsz különféle borokat az Egri borvidékről.

Gál Lajos Pincészete Eger

“Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér. Hagyományos, és a ma embere által is jól érthető, kézműves egri borokat készítünk. Meggyőződésünk, hogy az Egri borvidéken – itthon egyedülálló módon – egyszerre születhetnek nemzetközi szinten is kiemelkedő minőségű fehér- és vörösborok. Ennek bizonyítására próbáljuk megtenni a magunk részét tízhektáros családi birtokunkon.”

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

“A borász, Bolyki János agrármérnök, 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott. Azóta minden évben egy vagy két borral sikerül érmet elhozni a világ legnagyobb borversenyéről.”

Böjt

“Borászatunk Ostoroson található, mely Egertől 4 km-re, délkeletre fekszik. 1993-ban alapította Édesapánk, Böjt László közös erővel Édesanyánkkal, Évával. A család 3 hektár ún. kárpótlásos földet kapott, melyhez vásároltak egy kis pincét, ez a régi időkben tufába faragott pincelakásként szolgált.”

Havas & Timár Pincészet

“Jómagamat, már egészen gyerekkoromtól nagyon vonzott és érdekelt mind a gasztronómia, mind a természet. Talán nem véletlen, de iskoláimat is ebben a sorrendben végeztem. Először vendéglátó-ipari érettségit szereztem, aminek köszönhetően a gyakorlat, majd később a munkám során napi kapcsolatba kerültem a borral. Így kezdődött a fellángolásom, ami odáig vezetett, hogy beiratkoztam Budafokon, a Soós István Borászati Technikumba. Talán itt lettem igazán szerelmes ebbe az egész boros világba. A két év elvégzése után a ballagásomon merült fel, gyerekkori barátommal, Timár Lászlóval, hogy milyen jó lenne egy közös pince, ahol megvalósíthatom önmagam, hódolhatok saját művészetemnek, a borkészítésnek.”

Gál Tibor Fúzió

“A Gál Tibor borok azzal az elképzeléssel készülnek, hogy az élet legjobb dolgait – köztük a bort – élvezni és értékelni kell. Szenvedélyünk, hogy olyan borok szülessenek a kezeink alatt, melyek minden egyes kortya egyedi, harmonikus és izgalmas.”

Hamarosan róluk is beszámolunk:
Tóth Ferenc Pincészet, Tarjányi Pince, St.Andrea Borászat, Petrény Winery, Eszterházy Szőlőbirtok, Thummerer Pince, Varga Pincészet, Gergely Bástya Pincészet, Stumpf Pincészet, Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Gróf Buttler Borászat

RÉSZLETEK
Időpont: 2019. szeptember 21., szombat, 13:00–23:00
Helyszín: 3300, Eger Érsekkert, Tópart
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1077582742438327/
A rendezvényre a belépés ingyenes.
POHÁR LETÉTI DÍJ: 1000 Ft
Amely összeget távozáskor, a pohár leadásával visszafizetünk!
A rendezvény helyszínén ásványvíz vásárlásra lesz lehetőség.