Borászatok a VINO Kóstoló Pikniken II. rész

A VINO tervezésénél arra helyeztük a fő hangsúlyt, hogy ezúttal ne egy vagy néhány konkrét fajtára specializálódva sorakoztassuk fel az Egri Borvidék borait, hanem sokkal szélesebb skálán kóstolhassatok. Ezáltal mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző tételeket és jobban körbejárhatja kedvenc borászatainak sokszínűségét.

Tóth Ferenc Pincészet

“A Tóth Ferenc Pincészet egy 30 hektáron gazdálkodó többgenerációs, családi birtok az Egri Borvidéken. A borászat névadója és felesége 1983-ban, immáron több mint 35 éve alapította a gazdaságot. A borkészítésnél fő szempontjuk a régi egri ízvilág megőrzése mellett, a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlőtelepítéstől a borpalackozásig mindent saját maguk végeznek, így az egész folyamatot az irányításuk alatt tartják.”

Tarjányi Pince

“Fehér és vörösboraink kizárólag hagyományos módon, hordóban erjesztve, és hosszú hordós érleléssel készülnek, úgy, ahogy őseink is csinálták. Véleményem szerint csak így lehet megmutatni igazán Eger tradícióit, jelenét, és ez a jövőnk is.”

St. Andrea Borászat

„A Borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni. Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket.”

Petrény Winery

“A családunk nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg közel 100 hektáron gazdálkodunk, melynek nagy része új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény.”

Hamarosan róluk is beszámolunk:
Eszterházy Szőlőbirtok, Thummerer Pince, Varga Pincészet, Gergely Bástya Pincészet, Stumpf Pincészet, Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Gróf Buttler Borászat

RÉSZLETEK
Időpont: 2019. szeptember 21., szombat, 13:00–23:00
Helyszín: 3300, Eger Érsekkert, Tópart
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1077582742438327/
A rendezvényre a belépés ingyenes.
POHÁR LETÉTI DÍJ: 1000 Ft
Amely összeget távozáskor, a pohár leadásával visszafizetünk!
A rendezvény helyszínén ásványvíz vásárlásra lesz lehetőség.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük