Dűlőre fel!

A Nagy-Eged hegy Eger jelképe, a borvidék büszkesége, a borászok kegyhelye, a sárkányrepülősök célpontja, az ország legmagasabban fekvő szőlőterülete, a túrázók paradicsoma, a szőlő otthona… és a Wine&Go Pohárral Egerben következő programjának helyszíne.

Mikor túráztál úgy utoljára, hogy közben meg-megálltál és rácsodálkoztál a körülötted lévőkre? Mikor piknikeztél utoljára úgy, hogy nem bántad, hogy közben utolér a naplemente? Ezeket az érzéseket akarjuk visszahozni ezen a túrán. Itt senki sem siet, és nem az a lényeg, hogy felérjünk a hegycsúcsra és ott jó fotókat készítsünk. Hanem útközben azon kívül, hogy gyönyörködünk Eger panorámájában és a hegy növény- és állatvilágában, borászokkal és zenészekkel találkozunk, akik az egész túrát saját élményeikkel és tapasztalataikkal teszik még különlegesebbé, hiszen ők azok, akik a hegyen nevelik a szőlőt. A túrára elkísér minket Badacsonyiné Bohus Gabriella, aki elmeséli a hegy legendáit és történeteit.

PROGRAM

A Bástya utcán, a Gárdonyi Géza Emlékház előtti parkolóban találkozunk, melyet a Szarvas téri körforgalomhoz eljutva, s onnan Noszvaj felé véve az irányt közelíthetünk meg. Egy boros frissítővel köszöntjük a résztvevőket.

A Nagy-Eged lábánál Stumpf Péter, fiatal szőlész-borász vár bennünket egy finom borral.

A St.Andrea Mária Szobornál az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Népi Együttese zenél, Ifj. Lőrincz György társaságában.

A következő megállónál a Kovács Nimród Pincészet borásza fogad minket.

A Nagy-Eged kilátónál piknikkel, finom ételekkel és újabb borokkal zárjuk a napot, ahol egy Nagy-Eged hegyi borász fog meglepni bennünket.

Végül közösen lesétálunk a buszhoz és visszaindulunk Egerbe.

Jelentkezés és további információ: +36304323394 | info@wineandgo.hu | Facebook
Részvételi díj: 6.500 Ft – amely tartalmazza a borokat, a művészek fellépéseit, a transzfert, a pikniket és az idegenvezetést.
Eger kártyával vagy egri lakcímkártyával 10% kedvezményt biztosítunk a belépő árából.
Csoportok számára – 10 fő felett – kedvezményt biztosítunk, előzetes egyeztetés esetén.
A séta az Eger Városi Turisztikai Kft. támogatásával valósul meg.

ÉRDEKEL

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük