TÖRTÉNELEM

Sokak számára Eger egyet jelent a tömény történelemmel és kultúrával. Gondoljunk az Egri várra, amelyet 1552-ben Dobó István védett a törökökkel szemben és ahol Gárdonyi Géza nagyhatású regénye életre kelt. Nem messze tőle magasodik a Minaret, amely az egykori Oszmán Birodalom legészakibb minaretje volt. A Bazilika, a számtalan templom és az Érseki Palota árulkodik az erős vallási jellegről és akkor még le sem mentünk a város alá, ahol az egykori érseki pincerendszer labirintusa tárul elénk..

NEVEZETESSÉGEK

Marcipán Múzeum, Beatles Múzeum, Dobó tér, Egri Bazilika, Egri Vár, Dobó István Vármúzeum, Minaret, Minorita templom, Város a város alatt, Lyceum, Egri Érseki Palota, Gárdonyi Géza Emlékház, Püspöki Palota, Varázstorony, Kazamata, Tűzoltó Múzeum, Valide Sultana Fürdőrom, Érsekkert, Végvári Vitézek tere. Emellett vannak azok a titkos helyek, amelyekhez izgalmas történetek fűződnek, ezeket érdemes velünk együtt megnézni. Mi ehhez ajánlunk különböző programokat »

SPORT, EGÉSZSÉG

A kultúrát kiegészítendő a város bővelkedik a gyógyulást segítő és a sportos, egészséges életmódot ösztönző szolgáltatásokkal. A Törökfürdő és a Termálfürdő, valamint az Uszoda mind arra csábít, hogy ne csak 1-2 napra látogasson el ide az ember, sőt mi több, Egert körülölelően egy teljes völgyet találunk gyógyvízzel és élményfürdővel telve. A természetért sem kell messzire menni, elég ha csak a Bükk felé tekintünk vagy a Kaptárkövekre és a Barlanglakásokra gondolunk.

BOROK, BORÁSZATOK

Közel 6000 hektár szőlőültetvény, majd 1000 éves szőlő- és borkultúra, 19 borvidéki település. Az Egri Borvidék történelmi jelentőségű, ugyanakkor még csak az utóbbi időben kezdte el megmutatni igazi arcát. Érdemes megismerni nem csak a borokat, hanem a borászokat, a szőlészeket, a családokat, akiknek kemény munkája mind ott van a palackban és akiknek történeteik talán még nem jutottak el túl messzire, de fontosnak tartjuk, hogy minél többen megismerjék.
Ádámék, Bolyki Pincészet, Böjt Borászat, Bukolyi Marcell Wine Farm, Gál Tibor Pincészet, Havas&Tímár Pincészet, Kaló Imre Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Nyolcas Pincészet, Orsolya Pincészet, St.Andrea Szőlőbirtok, Stumpf Pincészet, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet 

ÉLMÉNYEK

GASZTRONÓMIA

A közelmúltban elindult egy kellemes fejlődés az éttermek, kávézók, cukrászdák konyhájában. Olyan elismert séfeknek köszönhetően, mint Macsinka János (Macok és Brumbrum Bisztró) vagy olyan bátor újítóknak hála, mint Kassai Nóra (Éljen Vegán Kikötő). Olyan helyeket ajánlunk, amelyek nem feltétlenül vannak szem előtt a turisták számára, mégis a legegyedibb gasztronómiai élményt nyújtják. Ide soroljuk azokat a helyeket, akik évtizedek óta tartják a minőséget (Senátor Ház) és azokat is akik újonnan nyitottak (Depresso).
Szívből ajánljuk: Brumbrum lényegében büfé, Éljen Vegán Kikötő Bisztró, Macok Bisztró és Borbár, Senator-Ház és Étterem, Platán Étterem, Il Padrino Pizza, Depresso Kávéház, Manooka Kávézó, Kis sziget Kávézó, Marján Cukrászda, Érseki Palota és kávézó, Gofrizzz, Gál Tibor Fúzió Borbár, Kedves Wine Bistro&Shop, AÉS Borterasz

ÉLMÉNYEK