fbpx

Top 3 bor tavaszra, étel párosítással

Aki szereti a jó bort, biztosan szeret enni is. Éppen ezért arra gondoltam, hogy bizonyos időközönként kedvenc borok mellé ételeket fogunk ajánlani. Április hónapban ez a 3 bor számomra felkerült a dobogóra és Timi javaslatára fantasztikus ételek kísérik őket. Egészségetekre!

 

Nyolcas és fia Leányka 2009 Eger | Megnézem a bort

Mit tudunk a borról?
Komplex és érett bor, fűszerességgel, körtével, selyemcukorral, ásványossággal, izgalmas cider-es aromával. A frissességet a citrusok és a zöldfűszeres karakter adják. A hordós érleléstől kis cserességet és narancshéjas kesernyét is kapott.
Olyan bor ez, amivel nem érdemes sietni, mialatt beszélgetünk, újabb és újabb aromákat fedezhetünk fel benne.

Mi illik hozzá?
Zöldfűszeres nyúl vagy libamell kísérője lehet, de kakukkfüves sült alma mellé is kitűnő választás!

Étel párosítás

Nyári Ödön Chardonnay 2012 Szent György-hegy | Megnézem a bort

Mit tudunk a borról?
Nem kell bemutatni a fajtát senkinek, de ez a bor a legjobb példa arra, hogy nemcsak külföldön készülnek jó Chardonnay borok. Nagyon gyümölcsös, alma, körte, birsalma, citrusok mindenhol, édesfűszer, kis méz. Mindezeket izgalmas, ásványos, füstös, szénás aroma kíséri.

Mi illik hozzá?
Almával töltött fácán vagy akár a klasszikus tarte tatin mellé jó választás.

Babarczi Sauvignon Blanc 2013 Pannonhalma | Megnézem a bort

Mit tudunk a borról?
Az újvilági borokra jellemző karakterű bor, tele citrusokkal, egressel, bodzával, zöldfűszerrel, amit frissen vágott fű, zöldpaprika és egy kevés méz egészít ki. Frissítő és üde tétel, lendületes savakkal, kizárt, hogy sokáig a pohárban maradna.

Mi illik hozzá?
Zöldsalátával, friss, fűszeres sajtokkal, medvehagymás pogácsával igyuk….egy piknik?

[ux_latest_products products=”20″ columns=”4″ title=”Most érkeztek”]

Vélemény, hozzászólás?