fbpx

A harmadik WINE.BIKE.PIQNIQ. eddig a kedvencünk!

Igazi nagyvárosi környezetben került sor a harmadik Wine | Bike | Piqniq megrendezésére, a Vigadó előtti téren, mert ki mondta, hogy piknikezni nem lehet a város közepén?

WINE | BIKE | PIQNIQAz emberek

Márpedig nem kell hozzá sok, elég egy pléd, egy üveg bor, meg némi étel. És persze egy olyan nagyszerű társaság, mint amilyenből a piknik résztvevői állnak. Merthogy olyan program ez, ahol idegenek mennek oda egymáshoz, kínálják a többieket borral és saját készítésű ételekkel. Nagyszerű, hogy vannak olyan emberek, akik nyitottak és akik felé érdemes nyitni, együtt enni-inni, beszélgetni velük a borról és persze minden egyébről. Személy szerint én is sok remek embert és ismeretséget köszönhetek a pikniknek, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

A helyszín

A mostani helyszínül választott Vigadó előtti kis park, minden kezdeti félelmünk ellenére nagyon jól bevált. Tényleg gyönyörű, középen a szökőkút, hátunk mögött a felújított épület, előttünk a Duna és a budai oldal. Nem zavart minket a zörgő villamos, az autók zaja, a mellettünk elsétáló turisták. Igazi kontraszt, ahogy a város közepén, és mégis a zöldben ültünk a park egyik füves felén; és itt, nagyjából 150 ember között, tényleg igazzá vált a mondás, miszerint: sok jó ember….

wbpA borok

Szerelmese vagyok a jó boroknak, úgyhogy mindig érdeklődve nézem, hogy ki mit választott a piknikre, ám most sem csak a résztvevők hoztak magukkal bort. A Basilicus pince jött el hozzánk Tokajból, és tartott rögtönzött kóstolót a piknikezőknek, akik a jó borok mellett sok mindent megtudhattak a borászatról, és a Tarcalon található Basilicus Borkultúra Központról is. A Lapis 2011-es dűlőszelektált száraz Furmint, és szintén 2011-ből a Mindenjó és az Eleven nevű édes cuvéekből választhattunk. Persze mindnek nagy sikere volt.


Az ételek

Azt pedig felsorolni is képtelenség lenne, hogy mi minden finomságot hoztak a piknikezőink – akik közül nem egy már mindegyiken részt vett. Jánost mindig nagyon várjuk, szerencsére megint sütött nekünk pizzákat és calzone-t is, Judit vöröslencse pástétomot, Évi – akinek Donum Terrae termékeivel a kezdetektől együtt dolgozunk – a kedvenc tökmagos mártogatónkat készítette. Eszter ribizlis-csokis, Anna pedig chilis és sajtos-sonkás muffint hozott. Tamás mellé hamar rengeteg ember gyűlt, ami nem is csoda, mert diós-mazsolás kenyeret, bazsalikomos sült kápiapaprikás kencét friss rukkolával, kovászolt zellert-sárgarépát-uborkát, desszertnek pedig vörösáfonyás körtelekvárt kínált. Tényleg alig győztük kóstolni a szuper ételeket.

Wine.Bike.Piqniq.A jó bor és finom étel összehoz, ez nem kétséges. Munka után kezdtünk és sokunknak hajnalig tartott a piknik, amikor már gyertyák kerültek a fűbe, és most sem írhatok mást, minthogy megint nagyon jól sikerült minden. Éppen ezért ez a cikk legyen egyben a beharangozója a következő, negyedik piknik eseménynek, ami most szeptemberben lesz. Figyeljétek az oldalt a részletekért és találkozzunk ott, megint!

Köszönet ismét szervező társaimnak, a fantasztikus PIQNIQ csapatnak!

Szerző: Mia

Vélemény, hozzászólás?