Tarts velünk borászatról-borászatra

Ismerd meg a borvidéket három autentikus egri borászaton keresztül, majd zárd a napot egy borvacsorával a Brumbrumban.

Személyes barátság köt minket az egri borászatokhoz, így egy valóban közvetlen élményt tudunk átadni Nektek a borokon és a pince bemutatásán keresztül. Három különböző pincészetben 3 különböző bort kóstolhattok meg és a csomag ára magában foglalja a transzfert is a borászatok és az étterem között.

A vezetett borászati bemutató és borkóstoló, pincetúra, helyi sajtokkal egészül ki. Végül egy degusztációs borvacsorával zárjuk a napot az egri Brumbrum Bisztróban.

A bortúra során a következő borászatokat látogatjuk meg:

Gál Tibor Fúzió

A Gál Tibor Pincészet 1993-ban alakult Egerben a Verőszala utcában. Gál Tibor elsőként ismerte fel a terroir típusú borászkodás jelentőségét. Szakmai tapasztalata alapján felkutatta Eger legérdekesebb és legjobb fekvésű dűlőit, majd a fajták és a klónok kiválogatása után három hullámban (1997, 1999, 2002) telepített összesen több mint 40 hektár szőlőt. Jelenleg Eger öt kiemelt dűlőjében gazdálkodnak. A mindennapi munkákat ifj. Gál Tibor magabiztosan irányítja, fúzionálva a szőlő, pince és a vendéglátás folyamatait, melyben egyre többet segít húga Gál Veronika.

St.Andrea Szőlőbirtok

A St.Andrea Szőlőbirtok négy településen, kilenc dűlőben, több mint 44 hektáron művel szőlőt. A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett termel termőhelyeik egyediségét kifejező borokat. Kiemelten figyelnek a borvidék hagyományos fajtáira, mint az olaszrizling, a hárslevelű, a furmint, a kadarka és a kékfrankos. Lőrincz György hitvallása, miszerint a borminőség a szőlőterületen dől el. Ezért évre évről tökéletesítik és finomítják szőlőtermelési folyamataikat, melyek által nagyon eredeti, termőhelyet kifejező borokat segítenek a világra.

Tóth Ferenc Pincészet

A Tóth Ferenc Pincészet egy 30 hektáron gazdálkodó többgenerációs, családi birtok az Egri Borvidéken. A borkészítésnél fő szempontjuk a régi egri ízvilág megőrzése mellett, a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlőtelepítéstől a borpalackozásig mindent saját maguk végeznek, így az egész folyamatot az irányításuk alatt tartják. A több mint három évtizede tevékenykedő és több mint 60 szüretet átélő pincészet Eger legjobb dűlőiben rendelkezik saját területekkel, melyek megteremtik a magas minőségű borok készítésének lehetőségét.

“A Brumiról

A BrumBrum Lényegében Büfé, a Macok Bisztró kistestvéreként is ismert, egy szerethető, kellemes, otthonos hely, ahol egyszerű, regionális ételeket kínálnak, amelyek látványkonyhában készülnek el. Széles italkínálattal az ország számos borvidékéről, különleges kávékkal, házi süteményekkel várják a Vendégeket. Az alapanyagokat a környék legjobb kistermelőitől szerezik be, akik elsőrendű nyersanyagokat biztosítanak.

A 6 órás Borászatról-borászatra kóstolóra baráti társaságok és céges csapatok jelentkezését is várjuk, minimum 4 és maximum 20 fő esetén.

Érdekel

 Wine&GoWine&Go Wine&Go