Wine&Go Tavasz – Áprilisban poharat ragadunk

Az Egri Tavaszi Fesztivál programsorozatában ezúttal a Wine&Go is részt vesz három különleges, új sétáló kóstolóval. Ahogy a fesztivál mottója is ígéri – “Csillagtól Csillagig” – mi is néhány igazi Egri Csillagra szeretnénk felhívni a figyelmet, legyen szó művészekről, zenészekről, táncosokról és persze borászokról. Mindeközben megkóstolunk-e néhány borformát öltött Csillagot is? Biztosan!

Pohárral Egerben I.: Téma: Nyitott műhelyek | Időpont: Április 5., 17.00 | Részvételi díj: 4 500 Ft

Boros poharaink előtt kinyílik néhány olyan egri művész ajtaja, ahova nem mindennap léphet be a halandó ember. Az alkotók nem csak ajtajaikat tárják ki ezen a napon, de bepillantást engednek legizgalmasabb munkafolyamataikba és elárulnak néhány műhelytitkot is. A különböző helyszíneken 2-2 bort kóstolunk, miközben inspiratív történetekben merülünk el, Eger legkreatívabb mestereinek körében. Mini kiállítások, mini borkóstolók napja ez.

Megnézem/Jelentkezem

Pohárral Egerben II.: Téma: Dűlőtúra a Nagy-Eged hegyre | Időpont: Április 20., 14.00 | Részvételi díj: 6 500 Ft

A Nagy-Eged hegy mindig is az Egri borvidék legértékesebb dűlőjeként volt számon tartva. Nevéhez legendák és csodák is kötődnek, nem véletlenül az egyik legkedvesebb zarándokhelye a környéknek. Ezúttal a Nagy-Eged hegy borászai várnak minket a szőlő sorok között, miközben egyre feljebb kapaszkodunk a dűlőn, egészen a Nagy-Eged hegy csúcsára, ahonnan utánozhatatlan kilátás nyílik az egész vidékre. A borászok társaságában, zenészek és borok várnak minket, a túra végén pedig egy hangulatos piknikkel zárjuk a napot. A túrán közreműködnek az egri borászok és a zeneiskola növendékei.

Megnézem/Jelentkezem

Pohárral Egerben III.: Téma: Egri zenészekkel | Időpont: Május 3., 17.00 | Részvételi díj: 5 000 Ft

Számunkra is hatalmas meglepetés, hogy mindig tudunk új dolgokat felfedezni Egerben, nem csak új helyszíneket, tereket, attrakciókat, éttermeket, de kiváló alkotókat, művész embereket. A bor és a művészet mindig is összhangban volt egymással. Ezúttal az egri kortárs művészet néhány meglepő és bámulatos alakját hozzuk el, hogy megmutassák milyen rejtett kincseket tartogat ez a gyönyörű város számotokra. Mindeközben megkóstoljuk a hangulathoz leginkább illő borokat és pohárral a kézben leszünk részesei az élő kultúrának, Egerben, az ország legjobb és legtapasztaltabb idegenvezetőjével.

Megnézem/Jelentkezem

Eger kártyával vagy egri lakcímkártyával 10% kedvezményt biztosítunk a belépő árából. A séta az Eger Városi Turisztikai Kft. támogatásával valósul meg.