Konkrétan a képen látható palack érkezett az asztalunkhoz – milyen jó, hogy lefotóztam, bár mindig mindent lefotózok 🙂 -, aminek a megkóstolása után Adéllal egymásra néztünk és leesett az állunk. Végre!
Másnap már ott voltunk a hegyen. Természetesen elvittük legfőbb balatoni bizalmasunkat, Földi Bálintot, A két jó barát meg az Anti borászát.
Szent György-hegy. Kilátás a Balatonra. Kert, terasz, lobogó tűz, bor, konyha. Minden porcikájába beleszerettünk és az első perctől az utolsóig otthon voltunk.
Megjárta a világot. Most borászkodik, zenél, vagyis DJ, kertészkedik, saját alapanyagokból – főz, süt és kedves a hozzáérkezőkhöz. Mindezt csodálatos feleségével, Karinával együtt.
Ha pedig még kell egy kis lökés, kóstold otthonról: Pap Wines Pinot Gris 2016 Szent György-hegy
A PG16 egy testes fehérbor, melyben érzékelhető a Szent György-hegy boraira jellemző vulkanikus ásványok íze. Mint minden borunkhoz, a gyümölcsöket nagy gonddal szedtük és válogattuk a hegy délkeleti dűlőin fekvő szőlőnkben. A bort 3 hónapig érleltük barrique hordókban, és palackozás után 2 hónapig pihentettük. A PG16 gazdag szerkezetű, hosszú lecsengésű bor.