fbpx

Receptek, jó borok, étel párosítás – 8. rész

Ez nem marhaság!? Nem, mert a konfitált marhanyelv tényleg ilyen egyszerű! Suhanj le a piacra vegyél 1-2 marhanyelvet, utána állj be a zöldségesnél a sorba, vásárolj zellert. A szára is kell ne hagyd ott! Meg még:

marhanyelv bringa5-5 darab sárga és fehérrépa, 1 fej karalábé, 3 fej vöröshagyma, 1 egész fokhagyma, 2 db mogyoróhagyma,1 kis csokor koriander és 2 db mangó. És ha ez mind megvan lehet hazafelé venni az irányt! Otthon szépen minden zöldséget megtisztitani, nyelveket megmosni és mehet minden egy nagy fazékba egészben. Dobjunk hozzá vagy 15 db feketeborsot, 3 db babérlevelet, egy evőkanál kősót. Majd kapcsoljunk alá az egésznek, de csak 80 celsiusig melegítsük ám!
Nyahh itt lesz egy kis szabadidőd olyan 3 óra: porszívózz ki, mossal fogat, zuhany bármi és ha letelt a 3 óra, vedd ki a nyelvet, fejtsd le róla azt a vastag hártyát, majd vissza a fazékba és még kb 2-3 óra.
A zöldségeket amikor már nagyon puhák szedd ki, falatozzál belőle!
És most jön az isteni köret:
Hámozz meg 2 db mangót, majd reszeld le durván, nyomd ki a levét és azt idd meg! Ez nem vicc!  Vágj fel 2 db mogyoróhagymát, 1 kis csokor koriandert, aminek csak a levele kell. Kicsit vágd össze és keverd össze a mangót, a hagymát és a koriandert!
A nyelvet kóstolgasd közben, de ha a villa finoman csúszik bele akkor már minden ok, mert jöhet a bor 🙂 Barcza Bálint Furmintja Somlóról, sós ásványos fűszeres, kicsit gyümölcsös viszont határozott Somlói savasság!

Spájz-A-Szájban és cikk írásban társam: CzinCzin

Vélemény, hozzászólás?