Házibuliba be avagy Csin-csin a barátokkal

wineandgo_party

Nem kell túl szakavatottnak lenni ahhoz, hogy az ember fia/lánya házibulit szervezzen. 3 fontos kelléke van egy jó partinak: zene, étel és ital. Imádom az előkészületeit, hisz nincs is jobb, mint összerakni egy házibuli spotify listát vagy a barátokkal harapnivalót készíteni a konyhában. Na de a legjobb rész: Mit igyunk???

Szerintünk fontos, hogy legyen a sorban habzó, ami egy kicsit a fényűzés érzetével párosul. Másrészt pedig hiába egyszerre elegáns és exkluzív – ma már nem tartozik feltétlenül a legköltségesebb italok közé. Azt tudod, ugye, hogy nem csak az a verzió létezik, hogy durrantod az üveget, folyik a hab, jut néhány pohárba, koccintunk és kész. Mi azt mondjuk, dobd fel a bulit különleges pezsgő- és/vagy borkoktélokkal! A koktél alatt pedig nem kell egyből ragacsos, napernyős szín kavalkádra gondolni. A legegyszerűbb pezsgőkoktél nem is más, mint a Mimosa, ezt viszont nem csak reggel lehet inni, hanem kiváló például fogadóitalnak, mikor megérkeznek a barátaink. Fele-fele arányban száraz pezsgő és narancslé a titka és egyszerűsége ennek a párosításnak. Ugyanilyen vagy még talán finomabb, amikor a nyáron lefagyasztott epredet turmixolod és adod hozzá a pezsgőhöz. Rengeteg változat létezik még, ami általában gyümölccsel vagy gyümölcsös itallal kombinál.

Egy biztos! Ha a habzó italok elengedhetetlen kellékei és fontos része a házi bulinak! Ha már magadra vállaltad a szervezést, akkor pedig jobb, ha többféle verziót is beszerzel és nem is muszáj ragaszkodnod a mindenki által ismert pezsgőkhöz. Legyen nálad prosecco, cava, könnyebb gyöngyözők és habzók is. Ami pedig a legfontosabb, hogy ha rászántad magad és megvettél néhány palackkal, akkor poharakat is szerezz be hozzá, hiszen mindenekfelett adunk a külcsínre is.

Csin-csin és BUÉK!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük