fbpx

Mámor Rostélyos, nem csak álmodozóknak!

Nyolcas Merlot Mámor

Nyolcas Ádám 2012-es Mámor nevű, kései szüretelésű Merlotja sok lehetőséget és annál is több meglepetést tartogat a kíváncsi fogyasztóknak és kétkedőknek egyaránt.

A Spájz-A-Szájban kóstoltatta már a Mámort Stühmer étcsokoládéval, piros bogyós aszalványokkal, sókkal és Lucky Cap kávéval a VinCE Budapesten. De ez alkalommal sütöttünk is a bor mellé, mégpedig egy laza Marha rostélyost, kakukkfűves megyszósszal, sós pisztáciás risottoval!

Hozzávalók két személyre
» 2 darab 20 dkg csont nélküli rostélyos
» 1 fél literes meggybefőtt
» 20 dkg risotto
» 10 dkg sós pisztácia
» 1 szál sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 kis zeller, 3 gerezd fokhagyma
» minimum 1 palack Nyolcas Mámor Merlot

Nyolcas Pince
Nyolcas Ádám

Elkészítés
A két szelet húst borsozd be, de még ne sózd meg, hanem nyisd ki a bort és tölts egy pohárral! A meggybefőttet tedd fel egy lábasba, dobj hozzá négy szál kakukkfüvet és kezd el lassan besűriteni, közben kortyolj bele a borba, és érted is miért kell a kakukkfűves meggyszósz!
Jöhet a risotto. Főzz meg fél liter vízben, egészben 1 szál sárgarépát, 1 vöröshagymát, 1 kis zellert, 3 gerezd fokhagymát, ha ezzel készen vagy, akkor a zöldségeket vedd ki és a helyükre hajítsd bele a risottot. Kis lángon kevergesd, majd 10 perc után megint egy korty bor. Ahogy letetted a poharat, már mehet is bele a sós pisztácia (a risotto állagát rád bízzuk)! Közben csengettek, nyiss ajtót tölts még egy pohár bort, hevítsd fel a serpenyőt tölts bele zsiradékot, tedd rá a húst, süss neki kérget, mind a két oldalát sötétbarnára 180 celsiuson, 5-5 perc általában. Koccintsatok, reméljük itt már tüzesek vagytok, mert a borban 16% alkohol hajszol a konyhában tovább. Hogy ha a hús mindkét oldalával meg vagy, húzd le a tűzről, kiskanál vaj a tetejére, majd fedőt rá!
Végül a tálalás: risotto mellé a hús, tetszés szerint a meggyszósz, ti pedig szigorúan egymással szembe, és nem zsebretett kézzel, jó étvágyat és minden más egyebet!

 

Megnézem a Mámort

Vélemény, hozzászólás?