fbpx

Receptek, jó borok, étel párosítás – 5. rész

Még áprilisban találtam rá Hinyenc blogjára. Írtam neki egy levelet, hogy használnám a receptjeit, ő rábólintott. Most itt vagyunk és a Kolbászos tésztájához ajánlunk vöröborokat. És miért tetszett meg Hinyenc? Mert így ír az ételről:

Bősz Kadarka 2011„Pár napja elkapott a honvágy, najó igazából csak megkívántam nagyon a jó szárazkolbászt, amit Édesapámmal pattintottunk össze, még télvíz idején. Aztán ha már előkerült a hűtőből, kicsit tovább gondoltam és rájöttem, hogy hát szénhidrátmentesség ide vagy oda, de azért egy jó pasta néha napján nem árt. Így megszületett ez a roppant egyszerű recept, amiben szinte minden fullba hazai. A kolbászt mi csináltuk, a paradicsompürét anyukám, az összes fűszer az ő kertjéből van, de egy kicsit megszentségtelenítettem az egészet, mert ráküldtem kis gombát és olívabogyót! Sajnos ezek szüleimnél még nem teremnek, tehát importra voltam kényszerülve. Viszont ezeket leszámítva is rettentően finom lett az egész, nagyjából mindig jól sikerül minden, de amikor hazai anyagból dolgozok, azok mindig jobbak. Szebb lesz az állag, jobb és komplexebb az íz!
A lényeg, hogy megszületett ez az igazán bőséges, és jó vörösbor kísérő étel, mely gyors vacsoraként ugyanúgy helytáll, mint rapid-edédként. No és kérem szépen semmi extra hozzávalóra nincs hozzá szükség, ez egy egyszerű recept semmit nem akar, néha ilyen is kell!”

Nem ismerem a srácot személyesen, de akár a tesóm is lehetne úgy ír a hazai kincsekről, a szüleiről, az ételkészítésről 🙂 Hasonló háttérrel rendelkezem, ezért szívesen mutatom be még jó pár kreációját!

És mi mit mondunk egy hazai Kolbászos tésztára?
Kolbászos és paradicsomos, kicsit csípős és zöldfűszeres… most csak vörösbor jöhet szóba. Nincs szükségünk sok alkoholra, vagy édes karakterre, ezért válasszuk mellé a paradicsomos ételek klasszikus párját, a Kadarkát – Bősz Adrián Kadarka 2011 Báta – vagy ezt a szekszárdi Pinot Noir-t – Szeleshát Pinot Noir 2011 Szekszárd – a maga földes, borsos-fűszeres aromájával.

 

Tovább a receptre »

Vélemény, hozzászólás?